Batterijopslag

Maximaal gebruikmaken van zon en wind kan niet zonder slimme opslag van duurzame energie. Een batterij bij jouw zonnepark/dak of windpark, is een toekomstbestendige oplossing voor jouw groene energiesysteem. Het maakt je zelfvoorzienend en je hebt een extra verdien mogelijkheid door slim in te spelen op de energiemarkten. Met de inzet van een batterij werk je mee aan de energieoplossing van morgen.

Future-proof met een batterij?

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met één van onze experts.

Hoe werkt het

Future-proof met een batterij

Hernieuwbare energie komt uit verschillende bronnen: bijvoorbeeld van zonnepanelen of van een windpark. Om het elektriciteitsnet slimmer te voorzien van duurzame stroom, kun je een innovatieve manier van energieopslag inzetten. Een batterij bij jouw installatie is een toekomstbestendige oplossing voor jouw groene energiesysteem.

Door energie te verzamelen in een batterij, kunnen we op momenten van piekvraag voldoende stroom leveren. Wekken we meer stroom op dan het elektriciteitsnet aan kan? Ook dan zetten we de batterij in. Op een later moment voeden we de stroom alsnog aan het net. 

De batterij zorgt daarnaast voor een stabieler elektriciteitsnet. De batterij beperkt verlies van opgewekte elektriciteit want we slaan de energie op die anders verloren gaat. Ook compenseert de batterij de voorspelde en daadwerkelijke elektriciteitsopwekking, door het slim leveren aan het stroomnet. Lokaal draagt de batterij daardoor bij aan een oplossing voor de netcongestie. 

Een batterij neemt relatief weinig ruimte in beslag en is ruimtelijk vaak goed in te passen. In combinatie met een dynamisch energiecontract (PPA) en onze smart energy services, realiseren we onder aan de streep een hogere prijs per kWh voor geleverde stroom of een lagere prijs voor afgenomen stroom.

Een batterij is voor elke behoefte aanpasbaar en zo vinden we altijd een oplossing voor jouw energievraagstuk. Ook bij een vol elektriciteitsnet zet Repowered alles op alles. Want ons doel is: iedereen 100% duurzame stroom; op het juiste moment, op de juiste plaats en tegen de juiste prijs.

Innovatief

Meer innovatieve oplossingen voor de opslag van energie 

De batterij bij Bontepolder markeert slechts het begin van een ontwikkeling. De verwachting is dat de inzet van batterijen in combinatie met zon- en windinstallaties de komende jaren een enorme vlucht zal nemen. Zowel met de inzet van batterijen achter de meter bij zon- en windparken om op lokaal niveau efficiënter gebruik te maken van transportcapaciteit. Maar ook met inzet van grootschalige batterijsystemen op landelijk transportniveau die de netcongestie en onbalans op de elektriciteitsmarkt verlichten. 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor opslag in de vorm van een batterij? We onderzoeken de gewenste toepassing en gaan voor een rendabele business case. Ook is het mogelijk om een batterij ‘stand alone’ te koppelen aan het elektriciteitsnet zonder dat hierbij sprake is van duurzame opwek. Meer weten? Laat hieronder je gegevens achter.  

Efficiënt gebruik transportcapaciteit

Netcongestie en onbalans verlichten

Koppelen aan elektriciteitsnet

Écht stappen maken naar 100% duurzame energievoorziening?

Jouw energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact