zoncurtailment

Zonnepark MorgenZon Apeldoorn geoptimaliseerd

Projecten Apeldoorn: optimalisatie van zonnestroom

Zonneparkontwikkelaar MorgenZon was op zoek naar een betrouwbare afnemer voor de zonnestroom van hun park in Apeldoorn. Dat werd Repowered, waarbij we niet alleen afnemer (PPA) werden, maar ook verantwoordelijkheid namen voor de voorspelling en optimalisatie van de opbrengsten. Dit doen we door het toepassen van zoncurtailment. Daarbij wordt het zonnepark uitgeschakeld wanneer de elektriciteitsprijzen negatief zijn.

Meer weten over zonnestroom optimalisatie?

Ga met ons in gesprek.


828Zonnepanelen
129103kg minder CO2 uitstoot per jaar
232200Huishoudens voorzien

Aansturing en optimalisatie

Tijdens de ontwikkelingsfase van het project werkten we nauw samen met MorgenZon om ervoor te zorgen dat het park aangestuurd kan worden. Nu het zonnepark operationeel is kunnen we zorgen voor de aansturing en optimalisatie van het park.

Solar carport biddinghuizen

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

De keuze voor zoncurtailment en flexibiliteitsoplossingen biedt MorgenZon de mogelijkheid om extra waarde te creëren. In plaats van alleen stroom te produceren, kan het zonnepark af en toe worden uitgeschakeld om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen. De netbeheerder betaalt hiervoor een vergoeding.

Zoncurtailment draagt bij aan de energietransitie omdat we de capaciteit van het stroomnet beter benutten terwijl het in balans blijft.

Over dit zonnepark

Het zonnepark in Apeldoorn is een belangrijke stap richting duurzame energieopwekking en de verdere ontwikkeling van zonne-energie. Door het toepassen van innovatieve oplossingen zoals zoncurtailment en het gebruik van batterijopslag, versnellen we de energietransitie maximaliseren we de impact van zonne-energie.

Repowered Repowered
“Ze zijn transparant: er is duidelijk gezegd: ‘risico blijft onder de streep voor jullie, maar pas als wij een plus maken boven de target zijn wij aan de beurt. En als het je niet bevalt kun je per maand opzeggen’. Dat beviel me wel.”
Erik Tissingh, MorgenZon
Repowered Repowered

Laatst bewerkt op 28 juli 2023

Bekijk ook

Beemdweg_Venray Congestiemanagement Waterstof
HUSA Logistics Veendam zonnedak project Waterstof

Écht stappen maken naar 100% duurzame energievoorziening?

Jouw energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact