Smart Energy Services

Oplossingen Smart Energy Services

Groene energie is een grote stap vooruit. Zon, wind, opslag… het is de nieuwe realiteit van de energietransitie. De clou zit ‘m in de slimme inzet van duurzame bronnen. Met de Smart Energy Services van Repowered maak je jouw energievoorziening future-proof en krijg je weer grip. 

Groen energiesysteem slim inzetten?

Met Smart Energy Services regel je dat. Ga in gesprek met één van onze experts.


Onze SMART ENERGY SERVICES

Aansluiten, optimaliseren en handelen, volautomatisch

We sluiten je installaties aan, we optimaliseren energiestromen en we geven toegang tot de energie- en onbalansmarkten. Op de energiemarkten fluctueren de prijzen per uur. De onbalansmarkten bieden een vergoeding voor het leveren of afnemen van vermogen, zodat ons elektriciteitsnet in balans blijft. 

In die wereld laten we jouw groene energiesystemen floreren. Met dynamische – PPA – contracten en met ons Repower platform zorgen we voor een volledig geautomatiseerde inzet en houden we je energievoorziening overzichtelijk.

Smart Energy Control

Oké, je energie is groen. Maar hoe gebruik je die op een slimme en toekomstbestendige manier?
Door je groene energiesysteem slim in te richten, vergroot je jouw flexibiliteit en daarmee je kansen op financieel en duurzaam succes. Met Smart Energy Control kunnen we jouw installaties op afstand schakelen. Na aansluiting op de cloud zorgen de algoritmes van het Repowered platform met stuursignalen voor de inzet van zon- en windinstallaties en batterijen. Soms is daarvoor een kleine schakelvoorziening nodig, maar meestal kunnen we jouw groene energiesysteem direct aansluiten.

Smart Energy Optimisation

We doen een marktanalyse, maken prognoses en we berekenen de interne waardestromen. Op basis daarvan bepalen we de inzetstrategie. Een helder dashboard geeft daarna live inzicht in de energiestromen en de handelsprestaties op de verschillende markten. Per kwartaal bespreken we de resultaten van onze keuzes. Zo werken we samen aan de optimalisatie. De tijden van lange termijn – PPA – contracten en facturen met één specificatieregel zijn voorbij! Welkom in de wereld van duurzame, slimme energie!

Slimme markttoegang met SPPA

Flexibele contracten zijn de nieuwe werkelijkheid. Tijd om over te stappen op dynamische prijzen.
Repowered biedt dynamische elektriciteitscontracten – Smart PPA’s – voor het verhandelen van elektriciteit op de verschillende energiemarkten.
Daaronder de Day-Ahead markt (EPEX spot), Intraday markt, en onbalansmarkten (FCR, aFRR en GOPACS). Via ons Repower platform bieden we je toegang tot die markten en (ver)kopen we jouw energie en beschikbaarheid van vermogen op het juiste moment tegen de beste prijs.

Ons platform werkt zo succesvol en transparant dat we onze Smart PPA contracten maandelijks opzegbaar hebben gemaakt. Met Repowered weet je precies wanneer je geld verdient en waaraan.

Écht stappen maken naar 100% duurzame energievoorziening?

Jouw energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact