Slim door de energietransitie,

met groene energiesystemen

Groene Energieystemen

Repowered optimaliseert grootschalige energiesystemen en maakt ze flexibel inzetbaar. Daarmee pakken we door. Want voor een échte toekomst met schone energie moeten we nu extra stappen zetten.
Fossiele bronnen gaven ons tot nog toe stabiele en – meestal – betaalbare energie. Datzelfde kan nu ook met hernieuwbare bronnen, zoals zon, wind en warmte. Daar is alleen wél meer intelligentie voor nodig. En die vind je terug in de nieuwe generatie groene energiesystemen.

Slim door de energietransitie?

Laat je adviseren door Repowered.

Onze uitdaging

Een zonnige dag met straffe wind levert veel stroom op. Maar als het donker en windstil is, gebeurt er niets. Daar komt bij dat we duurzame energie door het hele land opwekken. Ons stroomnet is daar voorlopig niet klaar voor. Gevolg: op veel plaatsen slibt ons stroomnet dicht. Netcongestie noemen we dat. Gelukkig zijn groene energiesystemen hét antwoord op deze beperkingen.

Slim inspelen

Stel, jouw bedrijf staat in een congestiegebied. Het stroomnet is daar regelmatig vol en er zit soms niets anders op dan je zonne-installatie tijdelijk af te schakelen, curtailment noemen we dit. Of je hebt voor je bedrijf juist stroom nodig, maar je kunt geen aansluiting of geen uitbreiding krijgen. Terwijl je natuurlijk dóór wilt.

Het is dan goed om te weten dat het stroomnet op een snelweg lijkt. Er zijn spitsuren, maar ook tijden waarin ‘de weg’ bijna leeg is. Met een groen energiesysteem speel je daar slim op in.

Groen energiesysteem

Dit kan bijvoorbeeld door een batterij naast jouw zonnepark te plaatsen. Die koppelen we met een smart grid aan enkele grote energieverbruikers én het stroomnet. Zo bouwen we een groen energiesysteem waarin we levering en verbruik slim op elkaar afstemmen. Volledig geautomatiseerd. Win – win – win dus. Want wij helpen op deze manier ook om samen het stroomnet stabiel te houden!

Slimme energie

Je wilt natuurlijk eerst je bedrijfsvoering veiligstellen. Of zorgen dat je zonnepark een gezond verdienmodel behoudt. Repowered helpt je vérder dan dat. De energievoorziening van Nederland wordt flexibel. Dat is de nieuwe werkelijkheid. Met prijzen per uur of per kwartier. Daarbij zorgen termijn- en spotenergiemarkten dat vraag en aan bod bij elkaar komen. Met de Smart Energy Services van Repowered kun je aansluiten en volautomatisch bieden op de Nederlandse energiemarkten (EPEX en Intraday). Door slim gebruik te maken van deze dynamische prijzen kun je je energiekosten significant verlagen en je opbrengsten flink verhogen.

Meedoen aan balanceren

Smart Energy Services

Door slim gebruik te maken van dynamische prijzen kun je de energiekosten significant verlagen en je opbrengsten flink verhogen.

Vermogen beschikbaar stellen

Geautomatiseerd afschakelen van bijvoorbeeld je zonnepark of extra ruimte bieden in je batterij heeft waarde.

Alles wordt ‘smart

We regisseren projecten, geven toegang tot energie-markten, verzorgen de sturing van assets en maken ze ‘smart’.

Er is nóg meer. Naast slim in- en verkopen van energie, kun je met je systeem ook verdienen aan beschikbaar stellen van vermogen. Onze hoofdnetbeheerder TenneT moet namelijk het stroomnet in balans houden. Daarvoor vraagt zij marktpartijen – tegen een vergoeding – vermogen of opslag beschikbaar te stellen. Geautomatiseerd afschakelen van je zonnepark, of extra ruimte bieden in je batterij heeft dus waarde.

Repowered helpt je deze waarde te verzilveren. We geven je toegang tot de energie- en onbalansmarkten en zorgen voor de schakelsystemen. Samen bepalen we jouw slimme energiestrategie; de algoritmes van de Repowered Smart Energy Services doen de rest.
Als market leading consultant hebben we ervaring met batterijen, smart grids, private netwerken, zonthermie en waterstofproductie. We weten we wat er nodig is voor een succesvol groen energiesysteem. Van energiebalansontwerp tot projectregie. Van optimalisatie van je energiestrategie tot uitvoering van de energiehandel. Zo begeleiden we je naar een duurzame energievoorziening.

Al flinke slagen gemaakt

In Nederland hebben wij al flinke slagen gemaakt. Een paar voorbeelden. We ontwierpen mee aan het grootste solar carport ter wereld op het Mojo terrein in Biddinghuizen. Festivalgasten parkeren er in de schaduw van de panelen, terwijl de opgewekte stroom via een privaat netwerk in Lelystad wordt opgeslagen. Voor zonnepark Bontepolder in Terneuzen ontwikkelden het business model met – voor het eerst in Nederland – een grootschalige batterij op dezelfde netaansluiting als het park. Kijk ook eens bij het overzicht van onze andere projecten en opdrachten.

Écht stappen maken naar 100% duurzame energievoorziening?

Jouw energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact