Meebewegen met het elektriciteitsnet

Oplossingen Omgaan met netcongestie

Bedrijf op slot door een overbelast elektriciteitsnet?
Gelukkig betekent netcongestie niet meteen einde verhaal: Er is nog steeds veel mogelijk.
Dat begint in-huis met vraagsturing. Doel is om zoveel mogelijk van de opgewekte energie zelf te gebruiken. De tweede optie is een beperkingscontract dat gebruikmaakt van de tijden waarin het net wél voldoende capaciteit heeft. Curtailment – slim aan en afschakelen van een energiebron, zoals een zonnepark of dakinstallatie – is zelfs een optie mét verdienmodel. En meer autonomie is te bereiken met batterijopslag of waterstofproductie.

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.


Onze oplossingen

Samen zetten we je energie op groen.

Energievraag slim sturen

Heb je last van hoge energieprijzen, twijfels over de leveringszekerheid van energie of wil je de CO2-uitstoot omlaag brengen? Met vraagsturing zetten we slimme algoritmes in om zoveel mogelijk van je geproduceerde energie zelf te consumeren. Via ons Repower platform sturen we flexibele energie assets aan. Dat kan een batterij zijn, maar ook systemen in een productieproces. Slim gebruikmaken van opgewekte energie is de eerste stap en kan veel opleveren. Zowel financieel als in termen van duurzaamheid.

Ga je voor eigen energie-opwek, met een zonnepark op land, zonnepanelen op je dak of duurzaam geproduceerde warmte? Dan is het goed te weten dat het elektriciteitsnet lijkt op een snelweg. Soms is er file, maar meestal is het rustig.
Met een aansluiting van meer dan 1 Mw vermogen is een capaciteitsbeperkingscontract een optie.
De netbeheerder laat met zo’n contract uiterlijk een dag van tevoren weten of een opstopping te verwachten is en hoeveel vermogen ze tijdelijk niet kan leveren of afnemen. De beperking is nooit langer dan nodig. De netbeheerder betaalt een vergoeding voor het beschikbaar houden én voor de beperking.

In zo’n situatie is een aansluiting of uitbreiding van je aansluiting toch mogelijk. Met een batterij-installatie stellen we de stroomvoorziening veilig tijdens de opstopping én creëren we ook nog een verdienmodel. Je hoeft geen sprong in het diepe te nemen: Repowered berekent en ontwikkelt de scenario’s en laat met een virtuele opstelling zien hoe zo’n groen energiesysteem werkt.

Door zelf groene energie op te wekken én te balanceren, maak je concrete stappen in de energietransitie. Voor jezelf, door te werken aan je duurzaamheidsdoelen én door het toekomstbestendig maken van je organisatie.

marktcurtailment

Het belang van meebewegen

Zet duurzame bronnen flexibel in

Op veel locaties in Nederland is capaciteits-beperking bij grootzakelijke netaansluitingen al verplicht. Voor de inzet van duurzame energiebronnen in deze congestiegebieden hoeft dat geen slecht nieuws te zijn. Onze algoritmes houden de energiemarkten scherp in de gaten, zodat je gebruik kunt maken van de prijsverschillen.

Realiseer een hogere prijs per kWh

Met een mix van dynamische energie-contracten en het geautomatiseerd aan- en afschakelen van zonneinstallaties of windparken realiseren we juist een hogere prijs per kWh!

Curtailment maar dan smart. Dát kan met de algoritmes van het Repower platform.

Zet de eerste stap: de energy quickscan

Met onze energy quickscan heb je snel een globaal idee over de optimalisatieopties van je energiesysteem. Wat zijn de mogelijkheden voor vraagsturing? Hoe kunnen extra hernieuwbare bronnen bijdragen? Vragen die we in hoofdlijnen kunnen beantwoorden. We doen niet aan dikke rapporten, maar leveren wel een gedegen analyse mét visualisatie.

Vraag een energy quickscan aan

Snel inzicht in jouw energiestromen

Repowered heeft een ambitieuze doelstelling: alle groot-zakelijk gebruikers in Nederland naar een 100% duurzame energievoorziening. Dit betekent duurzame energie voor iedereen, op het juiste moment, tegen de juiste prijs.
Om dit te bereiken, willen we nu samen met jou stappen zetten. Samen ontwikkelen we groene energiesystemen en met onze smart energy services geven we iedereen – weer – controle over zijn energie. Want het gaat erom wat wél kan.