Energiecoöperaties: stabiele toekomst in een flexibele wereld

Sectoren Energiecoöperaties

Groene en betaalbare energie, vóór en door bewoners. Een energiecoöperatie is dé oplossing om met je dorp, buurt of regio zelf grip te hebben op de energie die je gebruikt. Dat wil je ook zo houden. Ook al verandert de wereld snel. Opeens zit je in een netcongestiegebied en moet je de installatie soms afschakelen. En wat doe je met die wisselende energieprijzen? Repowered biedt duidelijkheid bij dit soort vragen. Op basis van kennis en ervaring, en op basis van data.

Plan een adviesgesprek in

Weten hoe jouw coöperatie toekomstbestendig blijft? Ga in gesprek met één van onze experts.

Plan adviesgesprek in

Onze services

Stabiele toekomst in een flexibele wereld

Jullie uitdaging

Het idee is simpel. Als bewoners en ondernemers willen jullie duurzame, betrouwbare en betaalbare energie. Lokaal opgewekt, voor lokaal gebruik. Je wilt niet afhankelijk zijn van energiebedrijven of overheden; jullie komen zelf in actie. Je bepaalt immers zelf hoe je groene energie opwekt en hoe je samen profiteert van de opbrengsten.

Inmiddels is de installatie er. Al dan niet met een langjarig contract voor energielevering. Alles draait. Maar opeens merk je; de wereld wordt flexibel. We moeten vraag en aanbod op elkaar afstemmen. Rekening houden met piekmomenten op het stroomnet. Pieken ook in de energieprijzen. Die bieden juist nieuwe kansen. Kun je die verantwoord benutten, zonder je collectieve energiesysteem op het spel te zetten? En hoe regel je de curtailment van je installatie wanneer de netbeheerder dat vraagt?

Repowered weet hoe je daarmee om kunt gaan. Wij hebben uitgebreide kennis van en jarenlange ervaring met grootschalige duurzame energie-installaties. Onze adviseurs maken inzichtelijk wat er gebeurt in de markten. Hoe je met curtailment geld verdient én het net stabiel houdt. Hoe opslag kan werken naast opwekinstallaties. Hoe je zo’n project gezamenlijk aanpakt. Wat zijn betrouwbare partijen en wat mag je verwachten? Wat is de maatschappelijke impact en – niet het minst belangrijk – wat levert het op voor de omgeving?

We kunnen je voorrekenen hoe je jouw energiesyste(e)m(en) toekomstbestendig maakt. We denken met je mee. Over de inzet van een batterij of een waterstofinstallatie. En we denken niet alleen, we zijn ook service provider. We maken je installatie aanstuurbaar en geven je toegang tot de energiemarkten. De algoritmes van ons platform optimaliseren volautomatisch de prijs voor jullie energie. Want de energiewereld wordt flexibel en decentraal. Zoveel is wel zeker.

trends bij energiecoöperaties

De beweging is naar duurzaam

Duurzaam doe je samen

We kennen de uitdagingen van alle betrokkenen. En we werken samen. Dat is de enige manier om de energietransitie succesvol te maken.

Kennis delen

We wijzen de weg in de nieuwe flexibele energiewereld. We weten wat werkt en wat technisch en financieel haalbaar is.

Participatie voorop.

Participatie staat centraal. Een groen energiesysteem optimaliseren betekent nieuwe beslissingen. Nieuwe afwegingen van mogelijkheden en beperkingen. Dat doe je samen.

Kijk maar eens wat we aan het doen zijn op Ameland. Nu al een voorbeeld voor andere eilanden in Europa.

Om een project te laten slagen, betrekken we iedereen in de directe omgeving zo vroeg mogelijk bij de ideeën en plannen. Daarbij geven we niet alleen alle ruimte om mee te denken, maar kijken we ook hoe iedereen maximaal profiteert van de opbrengsten.

Écht stappen maken naar 100% duurzame energievoorziening?

Jouw energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact