Jouw assets onderhouden

Oplossingen Smart Energy Consultancy Projectscope & Management

Natuurlijk wil je dat jouw energieproject optimaal presteert. Met duurzaam rendement – vandaag én voor de lange termijn. Samen bekijken we jouw behoeftes als het gaat om beheer. Zo helpt Novar je onder andere met het onderhouden van jouw assets. 

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.

Jouw assets gezond

Wat we doen

Door goed onderhoud en beheer kan de opbrengst van een grootschalig zonnepark al snel worden vergroot met 10 tot 15 procent. En dat wil je natuurlijk. De eerste stap van goed onderhoud begint met het doorlopend monitoren van jouw installaties. Vervolgens onderhouden we jouw energiesysteem op drie verschillende manier. 

Signaleren we een probleem? Dan komen we direct in actie en voeren we het nodige onderhoud uit. Dit noemen we correctief onderhoud. Liever nog, voorkomen we deze variant van onderhouden. Daarom voeren we niet alleen ad hoc maar ook periodiek onderhoud uit. 

Dit doen we doordat jouw assetmanager regelmatig visuele inspecties uitvoert. We checken dan alle kritische onderdelen van jouw systeem. Dit doen we bijvoorbeeld met drones en technische camera’s. Zo kunnen we problemen voorkomen. De frequentie bepalen we samen met jou op basis van jouw asset. 

Met behulp van big data werken we ook aan preventief onderhoud. Dit helpt om potentiële issues voor te zijn. Ons doel is om de downtime zo laag mogelijk te houden. We timen het onderhoud precies waardoor er zo min mogelijk ten koste gaat van productie en levering. 

Batterij zonnepark Bontepolder

Benieuwd of jouw asset toe is aan onderhoud?

Vraag het onze assetmanager

Novar in de praktijk

Wij kennen jouw assets

Wij kennen jou en jouw assets. En overtreffen je verwachtingen. Dit is bevestigd met een negen op onze customer satisfaction survey. Daar zijn we trots op. Onderhoud en beheer is nodig om de energietransitie voort te zetten. Kwaliteit staat centraal: Novar staat voor volledige commitment. Dit samen met een gezonde dosis creativiteit zorgt voor het optimaal presteren van jouw asset. 

Door het beheren van onze eigen assets hebben we jarenlange kennis opgebouwd. Ongeveer 1000MWp geïnstalleerd vermogen is in ons beheer. We weten dus wat er komt kijken bij het exploiteren van een energie-oplossing. Met meer dan 20 jaar ervaring zorgen wij ervoor dat jouw project de aandacht krijgt die het verdient. 

Energiemarkten Flexibiliteits-oplossingen Netcongestie Power Purchase Agreement 2 min. leestijd
De merit order

In Nederland gebeurt de handel in elektriciteit op beurzen, zoals de futures, day ahead-en intraday markten. Biedingen worden op basis…

Energiemarkten Flexibiliteits-oplossingen 4 min. leestijd
Fossielvrij met sectorkoppeling

We leefden vroeger met afzonderlijke energiesectoren: elektriciteit, koeling, verwarming, vervoer en industrieel verbruik waren aparte entiteiten. Sectorkoppeling is een vernieuwend…

Energiemarkten Flexibiliteits-oplossingen Power Purchase Agreement 1 min. leestijd
SDE++ en zonne-energieinstallaties

Zonne-energie (PV) op land heeft in Nederland een grote opmars gemaakt.  Hoewel het regeringsbeleid de verdere uitbreiding beperkt, speelt PV…

Netcongestie 3 min. leestijd
Rechter: Netbeheerders transparanter over positie in wachtrij

Organisaties die voor gebruik en teruglevering van energie afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet, hebben baat bij duidelijkheid over de aansluitingsmogelijkheden.…

Écht stappen maken naar 100% duurzame energievoorziening?

Jouw energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact