Slimme inzet van flex assets voor stabiel elektriciteitsnet

Sectoren Netbeheerders

Duurzame energiebronnen zijn variabel en onvoorspelbaar. Dat zet de stabiliteit en de betrouwbaarheid van het stroomnet flink onder druk. Flex assets zijn zowel het probleem als de oplossing. Als Congestion Service Provider helpen we met de afstemming van energievraag en aanbod. En we denken graag mee over het inpassen van grootschalige batterij – en waterstofopslag.

Weten hoe we kunnen bijdragen aan een stabiel net?

Ga in gesprek met één van onze experts.

Plan adviesgesprek in

Onze oplossingen

Slim aansluiten voor een stabiel en betrouwbaar stroomnet

Onze gezamenlijke uitdaging

De groeiende vraag naar energie en de mismatch tussen centraal gestructureerde infrastructuur en decentrale productie van duurzame energie, zorgt voor flinke capaciteitsproblemen op het elektriciteitsnet. De complexe regelgeving, de eisen van ruimtelijke ordening en milieu maken het er niet eenvoudiger op om het net snel uit te breiden.

repowered in de praktijk

Een gebalanceerde aanpak

‘Meer koper’ is gelukkig niet de enige oplossing. Met grootschalige energieopslag kunnen we het net effectief ontlasten. Door opslagvermogen beschikbaar te stellen op productie piekmomenten, en energie te leveren als de vraag groot is. Wij hebben uitgebreide kennis van opslagtechnologie en zijn als adviseurs betrokken bij diverse projecten op het gebied van batterij- en waterstofopslag.

Als Congestion Service Provider sluiten we capaciteitsbeperkingscontracten af voor onze klanten en we denken mee over de strategische inzet van batterij- en waterstofopslag. We houden ervan om steeds weer de vertaalslag te maken naar praktische toepassingen. Onze kracht zit in de technische analyse en de datagedreven onderbouwing. We komen het best tot ons recht in onze rol als experts op het gebied van energiemodellering, energiemarkten en flexibiliteitsoplossingen.

Écht stappen maken naar 100% duurzame energievoorziening?

Jouw energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact