Lokale energieleveranciers: flexibiliteit is de nieuwe werkelijkheid

Sectoren Energieleveranciers

Lokale, duurzame energieproductie speelt een belangrijke rol in de energietransitie van Nederland. Want het draagt bij aan de flexibiliteit en veerkracht van ons elektriciteitsnet.
Als lokale leveranciers hun rol goed pakken, kunnen we pieken in de vraag opvangen, de netwerkstabiliteit vergroten en de behoefte aan grootschalige energieopslag verminderen.

Meer weten over flexibele inzet van assets?

Ga in gesprek met één van onze experts en ontdek de – verdien – kansen

Plan adviesgesprek in

Onze oplossingen

Jouw assets flexibel ingezet

Jouw uitdaging

Wij zijn er voor energieleveranciers met een geleverd vermogen vanaf 0,5 MW. Optimalisatie van je potfolio aan flexibele assets is niet eenvoudig. Denk aan omgaan met variaties in wind- en zonaanbod. Toegang verkrijgen tot de energie- en onbalansmarkten. Het verwerven van een competitieve positie tussen de gevestigde energiemaatschappijen met een uitgebreide infrastructuur. Genoeg hordes om te overwinnen!

En dat terwijl decentrale productie van duurzame energie een belangrijke bijdrage levert aan aan de diversificatie van energiebronnen. Door een breed scala aan hernieuwbare energiebronnen te benutten, zoals zonne-energie, windenergie, waterkracht en biomassa, verminderen we onze afhankelijkheid van traditionele fossiele brandstoffen.

trends in energieproductie

De beweging gaat naar flexibel

Het begint met toegang

Het begint met toegang tot de energiemarkten. Heb je die al? Dan kunnen we helpen met slim aansturen en een goede optimalisatiestrategie.

Smart PPA wordt de norm

Of het gaat om marktcurtailment of de inzet van batterijopslag. Een Smart PPA met slimme aansturing vergroot je rendement aanzienlijk.

repowered in de praktijk

Wij helpen met slimme aansturing

Door je groene energiesysteem slim in te richten, vergroot je jouw flexibiliteit en daarmee de kansen op financieel en duurzaam succes. Met Smart Energy Control kunnen we jouw installaties op afstand schakelen. Na aansluiting op de cloud zorgen de algoritmes van het Repower platform met stuursignalen voor de inzet van zon- en windinstallaties en batterijen. Soms is daarvoor een kleine schakelvoorziening nodig, maar meestal kunnen we jouw groene energiesysteem direct aansluiten.

Flexibele contracten zijn de nieuwe werkelijkheid

Repowered biedt dynamische elektriciteitscontracten – Smart PPA’s – voor het verhandelen van elektriciteit op de verschillende energiemarkten.
Daaronder de Day-Ahead markt (EPEX spot), Intraday markt, en onbalansmarkten (FCR, aFRR en GOPACS). Via ons Repower platform bieden we je toegang tot die markten en (ver)kopen we jouw energie en beschikbaarheid van vermogen op het juiste moment tegen de beste prijs.

Daarvoor doen we eerst een marktanalyse, maken prognoses en we berekenen de interne waardestromen. Op basis daarvan bepalen we de inzetstrategie. Een helder dashboard geeft vervolgens live inzicht in de energiestromen en de handelsprestaties op de verschillende markten. Per kwartaal bespreken we de resultaten van onze keuzes. Zo werken we samen aan de optimalisatie. De tijden van lange termijn – PPA – contracten en facturen met één specificatieregel zijn voorbij! Welkom in de wereld van duurzame, slimme energie!

Trouwens. Ons platform werkt zó succesvol en transparant dat we onze Smart PPA contracten maandelijks opzegbaar hebben gemaakt. Met Repowered weet je precies wanneer je geld verdient en waaraan.

Écht stappen maken naar 100% duurzame energievoorziening?

Jouw energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact